Харківська ФРІ: «HOME» for HOMO sapiens

Share

14 січня у книгарні «Є» відбувся перегляд фільму Яна Артюс-Бертрана та Люка Бессона «HOME».

В інтернет-анотації до цього фільму вказано, що на збір матеріалу для його створення пішло 15 років плідної праці талановитого фотохудожника Яна Артюс-Бертрана і визнаного критиками та знаного за своїми культовими кінокартинами режисера Люка Бессона.

Я вам дійсно скажу – плід їхньої праці вартий уваги! Фільм демонструє з різних ракурсів красу і велич природних пейзажів нашої планети, у продовж перегляду ми подорожуємо різними кліматичними поясами і природними зонами – від Північного полюсу до Південного. І всюди – у спустошених пустелях чи на безкрайому просторі океану – ми помічаємо наслідки «життєдіяльності» цивілізації, людської цивілізації. Не можливо вже не звертати уваги на згубний вплив людства у природному перебігу процесів на планеті. Добре закарбовуються у свідомості цифри: 20% населення споживає 80% природних ресурсів, 2 мільярди населення планети – голодують, а 1 мільярд – позбавлені джерел безпечної незабрудненої прісної води! Ці цифри жахають нашу свідомість пересічного громадянина своїм глобальним масштабом, але головне те, що спонукають замислитись. Замислитись над темпами і обсягом речей, що ми споживаємо у повсякденному житті, та прикинути вартість кожної у «природно-ресурсному» еквіваленті.

При обговоренні побаченого пролунала спонукальна думка-звернення до кожного з нас «Думай – глобально, дій – локально»! Так, пам’ятай, що ти людина і планета – це твій дім. Чи комфортно тобі живеться зараз, у своїй квартирі, де є вода, опалення, світло і газ? Мабуть так, але ці основні складові комфортної життєдіяльності є вичерпними природними ресурсами. А якщо вважаєте, що ці питання вас не торкнуться, що інформаційний простір великий і знайдуться ті, хто подумає над глобальними проблемами, то поміркуйте – чи також актуальні для вас будуть потреби користування мобільним зв’язком, інтернетом і телебаченням, коли в крані просто не стане питної води…

Над побаченим замислилась Кравченко Ксенія.

3 thoughts on “Харківська ФРІ: «HOME» for HOMO sapiens

  1. Да, фільм дійсно вартий неабиякої уваги…Треба переглянути…Дійсно ми зовсім не задумуємось про майбутнє, про те, що залишиться нашим нащадкам!

  2. рекомендую регіональним ФРІшкам також фільм цей показати – у нас був великий резонанс: повністю забита людбми книгарня Є

  3. Ми постараємся якнайшвидше:)

Залишити відповідь