Висновок “МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ” щодо законопроекту №2450

Share

Висновок робочої групи Національного комітету
всеукраїнської громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА:
молодь за вами спостерігає!»
щодо проекту закону № 2450 від 6 травня 2008 року
“Про порядок організації і проведення мирних заходів”

Прийнятий у першому читанні законопроект № 2450, за який проголосували 228 народних депутатів, загалом суперечить усім передвиборчим програмам усіх без виключення політичних сил, представлених у парламенті. За проект проголосували представники усіх фракцій, окрім Комуністичної партії України.

Проект закону суперечить передвиборчій програмі Блоку Юлії Тимошенко (146 депутатів голосували „за” законопроект), у якій нам обіцяли: розвиток, прогрес і поступ для всієї країни; справедливу правову державу для кожної людини, кожного громадянина; кардинальне і швидке покращення якості життя для всіх людей в країні; забезпечити права та потреб простої людини; чесну і відповідальну політику; розбудовувати громадянське суспільство; зміцнювати демократію; створити систему справжнього правосуддя; ліквідувати економічне підґрунтя для корупції; створити спеціальну експертну комісію, що аналізуватиме всі проекти законів та нормативних актів на предмет корупційних ризиків. Безпосередньо молоді БЮТ обіцяв: підвищити рівень правового та соціального захисту студентів; створити можливості для активної участі суспільного життя; забезпечити права та інтереси кожного студента; підготувати молоду людину до дієвої участі в демократичному управлінні суспільством; об’єднати зусилля політичних сил та українського студентства у становленні демократії у країні.

Проект закону суперечить передвиборчій програмі Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» (60 депутатів голосували „за” законопроект), у якій нам обіцяли: створити підзвітну громадянам правову державу; працювати заради людей, а не політиків; захистити соціальні та трудові права громадян; навести порядок у країні; повернути людям право на гідне життя; очистити правосуддя; деполітизувати міліцію; боротися з корупцією. Блок НУНС також обіцяв, що слідчий ізолятор не буде місцем катувань і порушень прав громадян.

Проект закону суперечить передвиборчій програмі Блоку Литвина (усі 20 депутатів голосували „за” законопроект), у якій нам обіцяли: припинити безлад в країні; відновити соціальну справедливість; забезпечити особисту свободу кожному; забезпечити національний престиж держави; забезпечити корисну для людини політику країни; гідне життя людей; правовий захист громадян; боротися з корупцією; утвердити українську націю як співтовариство вільних громадян незалежно від їхнього походження, мови, віросповідань та політичних переконань.

Проект закону суперечить передвиборчій програмі Партії регіонів (2 депутати голосували „за” законопроект), у якій нам обіцяли: гідне життя; соціальну захищеність; свободу слова; можливість самовираження та відстоювання думок; забезпечити механізмами прозорості й суспільного контролю; незалежне правосуддя; боротися з корупцією. ПР також обіцяла, що молодь отримає нові можливості, які докорінно змінять її життя на краще.

Висновок підготували:
Дмитро Сінченко, член Національного комітету МВарти
Михайло Лебедь, член Київського регіонального комітету МВарти

Залишити відповідь