Дебют на Кременчуцькому молодіжному форумі

Share

28-30 серпня в місті Кременчук Полтавської області проходив щорічний Міжрегіональний молодіжний форум, на якому вперше було презентовано молодіжні ініціативи Кам’янця-Подільського.

Молодіжні форуми – це зібрання активних молодих людей, які реалізовують в себе у регіонах якісь корисні ініціативи. Інколи їм просто потрібно «перезавантажуватись» – тобто ділитись своїми ідеями, переймати досвід інших людей та організацій, а також відпочити і поспілкуватись в колі однодумців. Для цього, власне, і організовуються форуми для молоді, які є чудовою можливістю познайомитись із найкращими реалізованими проектами з усієї України. Плюс – показати свою діяльність і знайти необхідні зв’язки для подальшого розвитку своєї справи.

Саме такого формату захід відбувся 28-30 серпня неподалік міста Кременчук у селі Потоки Полтавської області. Міжрегіональний молодіжний форум зібрав близько 170 учасників із 20 областей України.

Під час трьохденної роботи форуму 29 організацій презентували свою діяльність на Ярмарку Громадських організацій. Серед них були як всеукраїнські, так і міські та сільські громадські об’єднання у кожного з яких був різний досвід, час (від півроку до 6 років) і специфіка роботи. Це відображало увесь колорит третього сектору України. Також ці презентації долали стереотип політичної заангажованості громадських організацій, який заважає більшості населення об’єктивно сприймати їх діяльність.

Серед всього свої здобутки і стратегію презентувала Кам’янець-Подільська міська організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив». Як частинка доволі дієвої і впливової всеукраїнської структури з п’ятирічним досвідом роботи ФРІ було і що розказати, і що показати! Родзинкою форуму була також презентація світлин Кам’янця–Подільського – всі були у захваті від краси нашого міста!

Також захід походив у формі роботи шести комітетів: по здоровому способу життя, молодіжному підприємництву, інтелектуальному саморозвитку, громадському сектору…які на завершення готували відвідні резолюції.

Пікантним сюрпризом був квест! Година активної командної роботи, цікаві завдання, пробіжки, а на завершення…нехай це залишиться інтригою для читача! Кажучи загалом – враження у кожного учасника залишились дуже позитивні!

Всього три дні, але море ідей і запалу щось зробити в майбутньому! Організатори таки здійснили свій задум! Приємно констатувати, що в Кременчуці молодіжний рух є достатньо потужним: і молодіжний парламент і коаліція громадських організацій продуктивно діють, в значній мірі і завдяки підтримці місцевих та обласних органів влади.

Сподіваємось, що колись і молодіжна політика Кам’янця-Подільського доросте до того рівня, щоб проводити подібні заходи!

Залишити відповідь